Implantologie.

Implantologie is een tandheelkundige procedure waarbij kunstmatige tandwortels (implantaten) in de kaak worden geplaatst om ontbrekende tanden te vervangen. 

Het proces omvat de chirurgische plaatsing van titanium implantaten, gevolgd door osseointegratie (het samensmelten van botweefsel met het implantaat).

 Na integratie wordt een op maat gemaakte tandheelkundige restauratie op het implantaat bevestigd, zoals een kroon of brug. Deze methode biedt duurzame voordelen, waaronder verbeterde functionaliteit en esthetiek.

waarom implantaten?

Tandheelkundige implantaten zijn een aantrekkelijke keuze voor wie ontbrekende tanden wil vervangen. Ze bieden duurzaamheid zonder naburige tanden te beïnvloeden, herstellen de kauwfunctie en voorkomen botverlies. Esthetisch gezien leveren implantaten een natuurlijke uitstraling, herstellend zelfvertrouwen.

Zorgeloos kauwen en spreken verbeteren niet alleen mondgezondheid maar verhogen ook de algehele levenskwaliteit. Kortom, implantaten zijn een veelzijdige  oplossing voor wie op zoek is naar een blijvende, gezonde glimlach.

keramische implantaten

Keramische tandheelkundige implantaten, gemaakt van sterk zirkonium, zijn nu een realiteit. Dit weefselvriendelijke materiaal is licht, corrosiebestendig en bevordert botgroei, vergelijkbaar met medische toepassingen zoals protheses. Zirkonium implantaten bieden voordelen voor mensen die geen metaal in hun mond willen, met hun lichte kleur en betere hechting aan het tandvlees dan titanium.

Bij CIET hebben we ruime ervaring met succesvolle plaatsing van keramische implantaten, vooral bij patiënten die metaal willen vermijden. Ontdek dit innovatieve alternatief voor een gezonde en esthetische glimlach.