Esthetische tandheelkunde.

Esthetisch Tandheelkunde heeft als doel het verbeteren van het uiterlijk van de tanden. Tandartsen werken nauw samen met tandtechnici om op maat gemaakte esthetische restauraties te creëren, zoals kronen, facings en tandkleurige vullingen.

Door geavanceerde technologieën en materialen te gebruiken, streven ze naar duurzame en visueel aantrekkelijke oplossingen. Deze professionals spelen een essentiële rol bij het verfraaien van glimlachen en het verbeteren van de esthetiek van het gebit, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de specifieke wensen van de patiënt.

wat valt hieronder.

Esthetische tandheelkunde omvat verschillende procedures om het uiterlijk van het gebit te verbeteren. Dit omvat onder andere het plaatsen van facings voor kleur en vormcorrecties, tandkleurige vullingen en tandbleken. Orthodontische behandelingen en tandvormgeving worden ook gebruikt om de tandstand te verbeteren. 

Daarnaast kunnen chirurgische ingrepen zoals gingivoplastiek en het plaatsen van implantaten worden ingezet. Esthetische tandheelkunde combineert tandheelkundige expertise en artistiek inzicht om patiënten een zelfverzekerde glimlach te geven. Het vakgebied blijft evolueren met innovatieve oplossingen voor cosmetische tandheelkundige verbeteringen.