Gebitsslijtage.

Gebitsslijtage is het geleidelijke verlies van tandmateriaal, vaak veroorzaakt door zuren (tanderosie), tandenknarsen, klemmen, mechanische slijtage, en normaal gebruik door de jaren heen. Behandelingen zoals kronen, facings en vullingen worden gebruikt om slijtage te herstellen. Preventieve maatregelen, zoals advies over mondgezondheid en levensstijlveranderingen, worden aanbevolen om verdere schade te voorkomen.

Tandheelkundige professionals helpen patiënten bij het beheren van gebitsslijtage en het behouden van een gezonde glimlach.

wat kan ik doen?

Bij gebitsslijtage is het belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor controle en advies over mondgezondheid. Gebruik een zachte tandenborstel, vermijd agressieve poetsmethoden en overweeg een gebitsbeschermer als je tanden knarst. Beperk de consumptie van zure voedingsmiddelen en dranken, en bespreek met je tandarts mogelijke behandelingsopties zoals facings, kronen of vullingen. Fluoridebehandelingen kunnen ook worden overwogen.

Houd veranderingen in de mate van slijtage in de gaten en neem contact op met je tandarts bij twijfel. Een proactieve aanpak in samenwerking met je tandarts is essentieel om gebitsslijtage te beheren en je mondgezondheid te behouden.